Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the updraftplus domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/lajkonik/domains/lajkonik.mda.pl/public_html/site/wp-includes/functions.php on line 6114
BLOK CZEKOLADOWY JUNIOR SAFARI | Lajkonik – Legendarny smak

BLOK CZEKOLADOWY JUNIOR SAFARI

Smakołyk znany głównie starszemu pokoleniu, jako zamiennik niedostępnej kiedyś czekolady, sprawdza się znakomicie również dzisiaj. Przygotowywany wspólnie i dekorowany talarkami Junior Safari budzi wspomnienia z dzieciństwa i jest znakomitą okazją do spędzenia kilku słodkich chwil razem.

Przygotowanie

Kostkę masła umieść w sporym rondelku. Ustaw minimalną moc palnika. Gdy masło się upłynni, dodaj do niego pół szklanki cukru, pół szklanki mleka oraz cztery łyżki kakao. Całość mieszaj dokładnie, aż do całkowitego rozpuszczenia się cukru. Płyn może się zagotować, jednak nie ma takiej potrzeby. W razie potrzeby rozcieraj niewymieszane kakao o brzegi rondla.

Odmierz 3 szklanki mleka w proszku – 400 gramów. Użyj mleka w proszku pełnotłustego – 27%. Łyżka po łyżce dodawaj mleko w proszku do czekoladowego płynu w rondelku. Cały czas mieszaj i rozcieraj masę. Możesz do tego użyć zaokrąglonej trzepaczki. Pod koniec dodawania mleka w proszku masa będzie już bardzo gęsta i będzie ją można mieszać wyłącznie łyżką.

Masę wymieszaj i przełóż do wybranego naczynia lub zawiń w folię. Masę czekoladową można umieścić w formie do ciasta lub innym naczyniu wyłożonym folią. Jest bardzo plastyczna. Stygnący blok czekoladowy udekoruj bakaliami i krakersami Junior Safari. Odłóż do schłodzenia do lodówki na minimum sześć godzin. Najlepiej jest blok czekoladowy chłodzić przez całą noc.

Produkt w przepisie

Junior Safari

Składniki

  • 1 kostka masła – 200 g
  • 3 szklanki mleka w proszku – 400 g
  • 4 łyżki kakao lub czekolady w proszku
  • 1/2 szklanki cukru
  • 1/2 szklanki mleka
  • Dodatki:
  • Opakowanie Junior Safari
  • 100 g bakalii
  • Kilka łyżek kolorowej posypki dekoracyjnej

Kontakt

Lajkonik Snacks Sp. z o.o.

ul. Piłsudskiego 1
32-050 Skawina

Telefon:

pon-pt: 12 277 04 01
Infolinia: 801 567 396

Dział Marketingu 

Sady k/Poznania
ul. Rolna 6
62-080 Tarnowo Podgórne
Telefon: 61 86 49 700

Inspektor Ochrony Danych

Paweł Romaniuk e-mail: iod@lajkonik.com

    Formularz kontaktowy

    Pola oznaczone gwiazdką (*) są obowiązkowe do wypełnienia.

    Administratorem danych osobowych pozyskiwanych za pomocą formularza jest Lajkonik Snacks Sp. z o.o. Dane przetwarzane będą w celu udzielenia odpowiedzi na przesłaną wiadomość. Każda osoba, której dane pozyskano za pomocą formularza kontaktowego może skorzystać wobec Administratora z następujących praw: a) prawa do żądania dostępu do swoich danych oraz do ich sprostowania, b) prawa do ograniczenia przetwarzania jej danych lub do ich usunięcia, c) prawa do wniesienia w dowolnym momencie sprzeciwu wobec przetwarzania jej danych, d) prawa wniesienia skargi na przetwarzanie jej danych osobowych przez Administratora do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych. Dalsze informacje na temat przetwarzania danych osobowych znajdują się w polityce prywatności.